Σκύλος στην παραλία. Τελικά τι επιτρέπεται; Μετά από πολύ καιρό νομικής ασάφειας, το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε τον καθορισμό παραλιών pet-friendly όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο μαζί με τους τετράποδους φίλους μας. (βλ. παλιότερη ανάρτηση Με τον τετράποδο φίλο μας στην παραλία, και με τη βούλα του νόμου) .
Σχετικά με το Δ. Κορινθίων, το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/3/15 καθόρισε 2 παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το "λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς" (ΑΔΑ 7Ρ8ΟΩΛ7-ΩΜΙ) :
- η παραλία τέρμα Κολιάτσου στην Κόρινθο και
- η παραλία στην τοπική κοινότητας Κ. Άσσου από την ευθεία εκβολής του ποταμού Ράχιανι με ανατολική φορά και σε έκταση διακοσίων (200) μέτρων από το σημείο εκκίνησης .
Αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική εισήγηση περιλάμβανε συνολικά επτά παραλίες σε διάφορες περιοχές του δήμου (Κόρινθος, Γαλατάκι, Κάτω Άσσος, Λέχαιο, Κόρφος, Σοφικό) αλλά όπως φαίνεται δεν έγιναν δεκτές.
Ωστόσο αναρωτιέται κανείς, αρκούν μόνο δύο παραλίες για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων, αλλά και των τουριστών, που επιθυμούν να κάνουν μπάνιο μαζί με το κατοικίδιό τους; Επιπρόσθετα, είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους λουόμενους ; Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες παρακάτω, η παραλία τέρμα Κολιάτσου έχει σκουπίδια, μπάζα και σίδερα που προεξέχουν και θα μπορούσαν να τραυματίσουν ανθρώπους και ζώα.
Είναι θετικό που για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει το νομικό πλαίσιο, και ορίζονται οι πρώτες παραλίες όπου μπορούν να προσέλθουν οι ιδιοκτήτες με τα κατοικίδια τους χωρίς άγχος (δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται διενέξεις ανάμεσα στους λουόμενους, ή ακόμα και καταγγελίες στις αρχές).Από την άλλη όμως, είναι απαραίτητο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να είναι οι παραλίες αυτές καθαρές και ασφαλείς, να σηματοδοτηθούν, καθώς και να αυξηθεί σταδιακά ο ο αριθμός τους. Διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, οπότε χρειάζεται άμεση κινητοποίηση, προτού αρχίσει επίσημα η τουριστική σεζόν.
Υγ. Άνθρωπος vs Σκύλος. Ποιός θα αφήσει την παραλία πιο καθαρή;